Έκλεισε η συμφωνία με τη Socar για τη ΔΕΣΦΑ, στο ΤΑΙΠΕΔ η εγγυητική επιστολή

Αθήνα

Με την κατάθεση από την εταιρεία Socar της αυξημένης εγγυητικής επιστολής ύψους 40 εκατ. ευρώ που εκκρεμούσε έκλεισε η συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ για τη μεταβίβαση της ΔΕΣΦΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση του Ταμείου αναφέρεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο αποδέχθηκε ομόφωνα τη βελτιωμένη προσφορά της εταιρείας, ύψους 400 εκατ. ευρώ, που αφορά στο 66% της ΔΕΣΦΑ (31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ).

Το ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο πωλητής του 31% θα εισπράξει 188 εκατ. ευρώ και τα Ελληνικά Πετρέλαια στα οποία ανήκει το υπόλοιπο 35% θα εισπράξουν 212 εκατ. ευρώ. Με αντικείμενο την έγκριση της προσφοράς της Socar θα συνεδριάσει την Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΠΕ.

«Το ΤΑΙΠΕΔ με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχεται τη Socar στην ελληνική αγορά, ως έναν πολύ σοβαρό και στρατηγικό εταίρο, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ταμείου και επισημαίνεται:

«Τα οφέλη που μελλοντικά θα προκύψουν είναι πολλαπλάσια τόσο για τον Έλληνα καταναλωτή όσο και για την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας».