Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Ρίψη χημικών στο φοιτητικό συλλαλητήριο


Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, πραγματοποιούνται σήμερα (14/1). Επεισόδια και χημικά στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

 

Ένταση προκλήθηκε κατά τη φοιτητική πορεία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, κατά τα οποία τραυματίστηκε ένας φοιτητής. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου, ξέσπασε ένταση όταν ομάδα από φοιτητές άρχισε να σπρώχνει τις κλούβες των αστυνομικών που βρίσκονταν μπροστά από την Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματίας πρόκειται για μέλος της νεολαίας του ΜέΡΑ25. Ο 19χρονος φαίνεται πως έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι σοβαρά στο κεφάλι από κρότου-λάμψης, ενώ έχει μεταφερθεί στο ΚΑΤ. 

Συνολικά, δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών. Μετά από επεισόδια μικρής κλίμακας μπροστά από τις σταθμευμένες κλούβες της αστυνομίας, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν προς τα Προπύλαια, όπου και έδωσαν ραντεβού για αύριο στις 11:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας. Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας δίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία.  

Νέες κινητοποιήσεις το απόγευμα

Το απόγευμα, στις 17:00 και στις 18:00, έχουν προγραμματίσει τις δικές τις κινητοποιήσεις το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ, αντίστοιχα. Διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18:30.Source link