Έντονη ανησυχία για την υποβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου εκφράζει η ΟΚΕ

Αθήνα

Την έντονη ανησυχία  όλων των κοινωνικών εταίρων, που προκύπτει από τον περιορισμό και τη συνεχή υποβάθμιση της σημασίας και του ρόλου του κοινωνικού διαλόγου για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει «αναπτυξιακή στόχευση», διαφορετικά  θα συνεχίσει να κλυδωνίζεται σε περιβάλλον παρατεταμένης βαθειάς ύφεσης και υψηλής ανεργίας.Η έξοδος από την κρίση δεν περνά μόνο μέσα από κυβερνητικές επιλογές, επισημαίνει η ΟΚΕ και σημειώνει ότι περνά και μέσα από ευρύτερη αξιοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας τόσο στον Εελαδικό χώρο, όσο και στο διεθνές στερέωμα.

«Απαιτείται επομένως η ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας. Όλες οι κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας καλούμαστε να συνεννοηθούμε χωρίς ολιγωρίες και καθυστερήσεις και να συμφωνήσουμε όχι μόνο σε στόχους, αλλά και σε συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής», υπογραμμίζει.

Η ΟΚΕ αναφέρει ότι εργάζεται συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση, με πρωτοβουλίες όπως η «Εθνική Κοινωνική Αναπτυξιακή Συμφωνία» και οι «Οδικοί Χάρτες για την Ανάπτυξη».

Η ΟΚΕ επισημαίνει, τέλος, ότι αν η υποβάθμιση της σημασίας και του ρόλου του κοινωνικού διαλόγου «αποτελεί πολιτική επιλογή, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση του κοινωνικού διαλόγου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία των θεσμών και την εκπροσώπηση της οργανωμένης κοινωνίας».

Πηγή: In.gr