Έως τον Δεκέμβριο η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό λέει το Eurogroup

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Το αργότερο έως τον Δεκέμβριο αναμένεται η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ από το Βίλνιους της Λιθουανίας.
Λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του άτυπου Eurogroup στο Βίλνιους, ο Γ.Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι η συζήτηση για το ύψος του χρηματοδοτικού κενού στο σημερινό ελληνικό πρόγραμμα, καθώς και το πώς θα καλυφθεί αυτό το κενό, θα μετατεθεί για τον Νοέμβριο ή το αργότερο τον Δεκέμβριο.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις έντονες φημολογίες για «νέα προγράμματα» στην ευρωζώνη, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι, τους ερχόμενους μήνες, το Eurogroup έχει προγραμματίσει να επανεξετάσει τόσο το πρόγραμμα για τις ισπανικές τράπεζες, το οποίο λήγει τον Δεκέμβριο του 2013, όσο και το ιρλανδικό και το ελληνικό πρόγραμμα.

«Ας ελπίσουμε ότι, τους επόμενους δύο μήνες, θα έχουμε λιγότερα κερδοσκοπικά σενάρια και περισσότερο προγραμματισμό και λήψη αποφάσεων» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Ντάισελμπλουμ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, τόνισε ότι, για την Ελλάδα όλα θα εξαρτηθούν από την αξιολόγηση της τρόικας, η οποία θα ξεκινήσει περί τις 17 Σεπτεμβρίου.

«Είναι πρόωρο να προσδιορίσουμε το ύψος του χρηματοδοτικού κενού, πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας, που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο Όλι Ρεν.

Εξάλλου, το Eurogroup ενέκρινε την αποδέσμευση 1,5 δισ. ευρώ προς την Κύπρο, ποσό το οποίο αναμένεται να εκταμιευθεί στις 27 Σεπτεμβρίου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Πηγή: in.gr