Αμετάβλητη στο ρεκόρ του 11,4% η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο

 Βρυξέλλες
Στο 11,4% παρέμεινε τον Αύγουστο η ανεργία στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, με την ισπανική αγορά εργασίας να βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση και την ελληνική να ακολουθεί με μικρή διαφορά (24,4% τον Ιούνιο).
Πρωταθλήτρια, με βάση πάντα τα στοιχεία του Ιουνίου, η Ελλάδα στην ανεργία των νέων και στην αύξηση σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.

Συγκεκριμένα, η υψηλότερη ανεργία στους νέους κάτω των 25 καταγράφεται στην Ελλάδα (με 55,4%) και έπεται η Ισπανία (με 52,9%). Η Ελλάδα καταγράφει επίσης τη μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση, που φτάνει τις επτά μονάδες.

Την τετράδα των χωρών με την μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση συμπληρώνουν η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Η ανεργία στην Ιταλία τον Αύγουστο έφτασε το 10,7% (34,5% για τους νέους κάτω των 25), αμετάβλητη σε σχέση με τον Ιούλιο και αυξημένη κατά 2,3 μονάδες σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Συνολικά στην Ευρωζώνη, 18,196 εκατομμύρια άνθρωποι καταγράφονται ως άνεργοι. Στην ΕΕ των «27», ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων φτάνει τα 25,466 εκατομμύρια.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στην Αυστρία (4,5%), το Λουξεμβούργο (5,2%), την Ολλανδία (5,3%) και τη Γερμανία (5,5%).

Πηγή: In.gr