Ανοδικά ο χρυσός, με τους φόβους για τον κοροναϊό στο επίκεντρο


Ανοδικά κινήθηκε την Πέμπτη ο χρυσός, καθώς οι εκ νέου ενισχυμένη ανησυχία για την εξάπλωση του κοροναϊού επανέφερε στο προσκήνιο τους φόβους για τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικού χαρακτήρα αυτής κρίσης.

“Υπάρχει ακόμη πυκνή ομίχλη αβεβαιότητας όσον αφορά την επιδημία και τις επιπτώσεις που θα έχει τόσο στην Κίνα, όσο και στην παγκόσμια οικονομία”, αναφέρει ο Lukman Otunuga, ανώτερος ερευνητής – αναλυτής στην FXTM. 

Οι κινεζικοί αρχές αναθεώρησαν τη μέθοδο διάγωνσης περιστατικών της ασθένειας, η οποία επισήμως έχει λάβει την ονομασία COVID-19. Ως αποτέλεσμα, έχει αυξηθεί ραγδαία ο όγκος των διαπιστωμένων κρουσμάτων του ιού, η εξάπλωση του οποίου ξεκίνησε από την κινεζική πόλη Ουχάν τον Δεκέμβριο.

Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου σημείωσε άνοδο 7,20 δολ. ή 0,5%, κλείνοντας στα 1.578,80 δολ. ανά ουγγιά. Το ασήμι Μαρτίου, εξάλλου, πρόσθεσε 12,2 σεντς ή 0,7%, στα 17,619 δολ. ανά ουγγιά.

“Με την πληθώρα των ρίσκων που συνιστά για την παγκόσμια οικονομία η κατάσταση  – πέραν των αλυσίδων εφοδιασμού και της μείωσης της ζήτησης, είναι υπερβολικά νωρίς για να υποβαθμίσει κανείς τον COVID-19, οπότε ο χρυσός παραμένει μια στρατηγική άμυνα μεγάλης σημασίας για τους επενδυτές”, γράφει ο Stephen Innes, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην AxiCorp, σε σημείωμά του.

Τα πολύτιμα μέταλλα ενισχύονται εξάλλου από την πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ. 

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα Απριλίου σημείωσε άνοδο 0,8% στα 974,70 δολ. ανά ουγγιά και το παλλάδιο Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 1,2% στα 2.351 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χαλκός Μαρτίου, τέλος, κέρδισε 0.5% στο 2,613 δολ. η λίβρα.Source link