Ανοδικά τα ευρωχρηματιστήρια, με “οδηγό” τον κλάδο ταξιδίου


Ανοδικά κινούνται την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, “χτίζοντας” επάνω στο θετικό κλίμα που επικράτησε την Τρίτη στις αγορές στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,82%, με τον κλάδο ταξιδίου και αναψυχής να ενισχύεται κατά 3,4%, ηγούμενος των κερδών, ενώ όλοι οι κλάδοι και τα βασικά χρηματιστήρια κινούνται σε θετικό έδαφος. Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, Eurostoxx 50, καταγράφει άνοδο 0,89%.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,18%, με τον γαλλικό CAC 40 να κινείται ανοδικά κατά 0,75% και τον βρετανικό FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,89%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,76%, με τον ισπανικό IBEX 35 να καταγράφει άνοδο 0,91%.

Η ολλανδική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού ημιαγωγών (chips) βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 4%, μετά την αναθεώρηση επί τα βελτίω του outlook των πωλήσεών της για το 2021 και την ανακοίνωση νέου προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών.

Ο ελβετικός κολοσσός του φαρμάκου Novartis “προσθέτει” 2,1%, καθώς τα καθαρά κέρδη της για το β’ τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, με κύριο όχημα τα φαρμακευτικά brands – “κλειδιά” τα οποία διαθέτει.

Η βρετανική αλυσίδα λιανικών πωλήσεων ειδών μόδας Next βλέπει τη μετοχή της να εκτινάσσεται κατά 8,5% στην κορυφή του Stoxx 600, μετά την αναθεώρηση επί τα βελτίω των προβλέψεών της για τα κέρδη της στο σύνολο του έτους.

Στην άλλη “όχθη” του δείκτη, η γερμανική εταιρεία λογισμικού για επιχειρήσεις  SAP υποχωρεί κατά 3,9% παρά την θετική αναθεώρηση των προβλέψεών της για δεύτερη φορά μέσα στο 2021.

Η μητρική της Mercedes-Benz, Daimler, υποχωρεί κατά 1,1%, μετά την προειδοποίησή της ότι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, η οποία επηρεάζει διεθνώς την παραγωγή στην αυτοκινητοβιομηχανία, θα συνεχιστεί και στο β΄ εξάμηνο του 2021.Source link