Αντίστροφη μέτρηση για να κλείσει το πακέτο των νέων μέτρων

 


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ελληνική κυβέρνηση, αφού τα νέα μέτρα ύψους 11,9 δισ. ευρώ θα πρέπει να συμφωνηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες και να παρουσιαστούν στις 28 Σεπτεμβρίου, στο Euroworking Group από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνο Τσακλόγλου και εκπροσώπους της τρόικας.
Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα πιθανότατα την 1η Οκτωβρίου προκειμένου να ολοκληρώσει τη συμφωνία και την έκθεση για τη χώρα μας, που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου. Τόσο η Κομισιόν όσο και η κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης διέψευσαν αναφορές για αναβολή της έκθεσης για μετά τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα να περάσει από τη Βουλή εντός του Οκτωβρίου και να εφαρμοστεί μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού το 2013.

Επίσης, η αύξηση των φόρων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα εφαρμοστεί μετά την ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης και οι επιβαρύνσεις θα αφορούν τα εισοδήματα του 2013.

Αλλαγές στα εργασιακά

Κατά πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, η τρόικα απαιτεί σειρά αλλαγών στα εργασιακά. Στο πλαίσιο αυτό μελετάται:

Για τις απολύσεις μείωση του χρόνου προειδοποίησης στον ένα μήνα.
Κατάργηση της υποχρέωσης των εργοδοτών να ενημερώνουν την Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να απασχολήσουν το προσωπικό υπερωριακά.
Διεύρυνση κατά δύο ώρες την ημέρα και τα Σάββατα του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ.

Πηγή: In.gr