Αποκλείει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Όλι Ρεν

 Aθήνα
Ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εξετάζει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους απηύθυνε την Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.Μιλώντας σε εκδήλωση του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ -στην οποία παρευρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος- ο Φιλανδός Επίτροπος ξεκαθάρισε ότι δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων μια νέα αναδιάρθρωση χρέους.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό.

«Είναι δύσκολο να κρίνει κανείς ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στην Ελλάδα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρθηκε στη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί «εν μία νυκτί» και επεσήμανε ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία με αποδοτικό και ευέλικτο τρόπο.

«Αυτό σημαίνει, πιο συγκεκριμένα, την ετοιμότητα να παρέμβουν στις αγορές ομολόγων εάν αυτό είναι αναγκαίο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: In.gr