Από τη Δευτέρα το ΙΚΑ ταχυδρομεί ειδοποιητήρια για ρύθμιση οφειλών

Το μέτρο της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων μεγαλοφειλετών ενεργοποιεί το ΙΚΑ. Σε πρώτη φάση, από τη Δευτέρα αρχίζει η ταχυδρόμηση ειδοποιητηρίων προς όσους οφείλουν άνω των 200.000 ευρώ. Για όσους ανταποκριθούν θα ανασταλεί η εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν.

Ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι προβλέπονται διευκολύνσεις για όλους όσους εξοφλήσουν την οφειλή τους. «Αν έρθουν αύριο ή μεθαύριο να ρυθμίσουν την οφειλή τους, θα ανασταλεί η εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων» επισήμανε.

«Εμείς, σ’ αυτή τη φάση, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τα χρήματα που απέδωσαν οι εργαζόμενοι. Και αυτοί που τα παρακράτησαν, να κάνουν φιλικό διακανονισμό μαζί μας. Διότι στην περίπτωση που δεν το κάνουν, θα κάνουμε ό,τι προβλέπει ο νόμος. Υπάρχει μηχανισμός κατάσχεσης» υπογράμμισε ο διοικητής του ΙΚΑ.

Ερωτηθείς για το θέμα των συντάξεων, ο κ. Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε: «Δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις. Οι συντάξεις θα κινδύνευαν αν εμείς μέναμε με σταυρωμένα χέρια».

Την ίδια διαβεβαίωση για τις συντάξεις έδωσε, μιλώντας στο Mega και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.