Από το ΕΒΕΑ παρουσιάζει ο Αντ.Σαμαράς το οικονομικό πακέτο της ΝΔ

Αθήνα
Από το βήμα του ΕΒΕΑ το απόγευμα της Πέμπτης, και όχι από το Ζάππειο, αναμένεται να παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς τις θέσεις της ΝΔ για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, επικεντρώνοντας ουσιαστικά την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της οικονομίας.

Τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλει να προβάλει ένα πακέτο αλλαγών στη δανειακή σύμβαση, οι οποίες μπορούν να προωθηθούν άμεσα, και να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που, κατά τη ΝΔ, οδηγούν τη χώρα εκτός Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναφέρει στο προσκήνιο τα κεντρικά σημεία του προγράμματος που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο μήνα στο Ζάππειο.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επικεντρωθεί στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, στα μέτρα ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής (αύξηση του χρόνου χορήγησης επιδόματος ανεργίας στα δύο έτη, στήριξη των δανειοληπτών με αναπροσαρμογή του χρόνου αποπληρωμής των δανείων τους κ.ά.), καθώς και στην προώθηση αναπτυξιακών μέτρων (μέσω ΕΣΠΑ κ.λπ.).

Πηγή: In.gr