Βουτιά 4% ο χρυσός


Μεγάλες απώλειες σημειώνει σήμερα η τιμή του χρυσού, χάνοντας το ψυχολογικό επίπεδο των 2.000 δολ. ανά ουγγιά, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενισχύονται, πλήττοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

Σε ένα σημάδι ότι η όρεξη για ρίσκο ενισχύεται, οι αποδόσεις στο 10ετές των ΗΠΑ σκαρφαλώνει σήμερα στο 0,638% από 0,573% τη Δευτέρα. Οι αποδόσεις ενισχύονται καθώς οι τιμές των ομολόγων υποχωρούν. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης WSJ Dollar, ο οποίος αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, χάνει 0,2%.

Παράλληλα, η ανακοίνωση της Μόσχας, δια στόματος Πούτιν, ότι η Ρωσία “έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατέγραψε το πρώτο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού” δίνει ώθηση στα παγκόσμια χρηματιστήρια, αμβλύνοντας την ελκυστικότητα του χρυσού σαν ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν τις προηγούμενες ημέρες διαδοχικά υψηλά, λόγω και της οικονομικής ζημιάς που έχει προκαλέσει στην παγκόσμια οικονομία η πανδημία.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου χάνει 70,40 δολ. ή 4,3% στα 1.952,50 δολ. ανά ουγγιά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 13 Μαρτίου.Source link