Γερμανία: Ευρεία ομοφωνία στην Ε.Ε. για την Ελλάδα

Ευρεία ομοφωνία στην Ε.Ε. διαπιστώνει η γερμανική κυβέρνηση όσον αφορά στην ανάγκη η Ελλάδα να τηρήσει τους όρους της δανειακής σύμβασης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Marianne Kothe, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, τόνισε: «Υπάρχει ευρεία ομοφωνία πως πρέπει να επιμείνουμε στους όρους του σχήματος διάσωσης που συμφωνήθηκαν.»

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη χαλάρωση του χρονικού πλαισίου επίτευξης των στόχων, η Kothe σημείωσε πως η γερμανική κυβέρνηση θα δεν βασισθεί σε εικασίες αλλά σε δεδομένα που θα προέλθουν από την επόμενη έκθεση της τρόικα.

Μετά την έκθεση της τρόικας οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και η γερμανική κυβέρνηση θα περιμένουν την επιστροφή της τρόικας από την Ελλάδα και την έκθεση συμπερασμάτων πριν πάρουν και νέες αποφάσεις για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι θα πρέπει πρώτα να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα και στη συνέχεια η τρόικα θα επισκεφθεί τη χώρα για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Όσα λέγονται πριν την επιστροφή της τρόικας και την παρουσίαση της αξιολόγησης είναι εικασίες, πρόσθεσε.

Για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα σημείωσε ότι αποτελούν ψήφο υπέρ των μεταρρυθμίσεων και της φιλοευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Πηγή: capital.gr