Για μακρά εκλογική νύχτα προετοιμάζει πολίτες και κόμματα το ΥΠΕΣ

Αθήνα
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κάλπες απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος εμμέσως συνέστησε υπομονή για την τελική εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος.

«Τεχνικά η πρώτη εκτίμηση θα είναι δυνατή γύρω στις 9:30, από το 10%-13% των εκλογικών τμημάτων. Όμως, υπάρχει και ένα πολιτικό θέμα και δεν μπορεί να πει κανένας από τώρα εάν το δείγμα αυτό θα είναι επαρκές» εξήγησε.

«Αν για παράδειγμα υπάρξουν δυο τρία κόμματα που είναι πάνω-κάτω στο 3% τότε θα παίζουν οι έδρες και δεν θα μπορεί να σταθεροποιηθεί η πρόβλεψη» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόβλεψη των υπευθύνων της Singular Logic, για την πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ήταν για τις 21:30, ωστόσο, επισημάνθηκε ότι για μεγαλύτερη ασφάλεια η εκτίμηση του αποτελέσματος μετακινήθηκε για περίπου δύο ώρες αργότερα.

Ο κ. Γιαννίτσης επανέλαβε ότι το σύστημα για τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων, έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στις όποιες απειλές, κάτι για το οποίο διαβεβαίωσαν και οι άνθρωποι της Singular Logic.