Γ. Παπανδρέου: Η κακοφωνία δεν βοηθά

Χρειάζεται ευρύτερη συναίσθηση ενότητας και συμπαράστασης για να μπορέσει να ορθοποδήσει ο τόπος… τόνισε ο Πρωθυπουργός που έγινε δεκτός το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα κάνει ένα δύσκολο αγώνα σε συνθήκες, όπως είπε, πολλές φορές απρόοπτες και σε διεθνές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί ο εθνικός αγώνας για τις απαραίτητες αλλαγές με αποφάσεις.

Σε πανεθνική συστράτευση κάλεσε από την πλευρά του ο Κ. Παπούλιας, αφού, όπως είπε, δεν γίνεται διαφορετικά. Επικαλέστηκε επίσης σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, το οποίο κάνει λόγο για διαρροές με στόχο την κερδοσκοπία σε βάρος της Ελλάδας.

Η κακοφωνία δεν συμβάλλει, συμφώνησε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αναφερόμενος στις διαρροές τόνισε ότι ακούγονται πολλά σενάρια κι αυτό δικαιολογημένα δημιουργεί ανησυχίες, αλλά όπως είπε, η απάντηση της κυβέρνησης είναι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και η ψυχραιμία.

«Εμείς έχουμε επιλέξει, όπως και όλους αυτούς τους 18 μήνες, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος, να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές, για να φτιάξουμε μια βιώσιμη οικονομία, μια κοινωνία δικαίου», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας σημαντική τη συμπαράσταση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτή την «εθνική προσπάθεια».