Δεν τίθεται θέμα παρέμβασης από την Τρόικα για την συγχώνευση Εθνικής – Eurobank

 xeirapsia-2Σύμφωνα με την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή δόθηκε διαβεβαίωση πως  η Τρόικα δεν θα έχει αντίρρηση στη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank διά στόματος του εκπροσώπου της Κομισιόν, κ. Ολιβιέ Μπαγί, ο οποίος  είπε πως  ο ρόλος της τρόικας είναι να διαπιστώνει αν η Ελλάδα είναι συμνεπείς ως προς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης και επεσήμανε, πως η συγχώνευση θα πρέπει να γίνει κατά την κοινοτική νομοθεσία και χωρίς να επιβαρύνει το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας.

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές με τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος με εκπροσώπους της Τρόικα, ενώ σήμερα έγιναν επαφές με τις διοικήσεις των τραπεζών Εθνικής, Πειραιώς και Alpha Bank, για να συζητηθούν θέματα που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση τους, η διαδικασία της οποίας βρίσκεται στην τελική της φάση, στη συνέχεια θα γίνουν συναντήσεις με τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αν έχετε απορίες, θέλετε οποιεσδήποτε πληροφορίες, διευκρινήσεις ή λύσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2118503001, με fax στο 2118009404 ηλεκτρονικά στο info@acploes.com (τηλέφωνο απαραίτητο) και μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Ενημερωθείτε άμεσα για τις υπηρεσίες μας στο http://acploes.com/