Δεύτερη διαδοχική άνοδος στη Wall, κάλυψε τις απώλειες της Δευτέρας ο Dow Jones


Με κέρδη για δεύτερη σερί συνεδρίαση έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους δείκτες να καλύπτουν μέσα σε δύο συνεδριάσεις το χαμένο έδαφος από την βουτιά της Δευτέρας όταν οι ανησυχίες για την παγκόσμια διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού οδήγησαν τον βιομηχανικό Dow Jones σε βουτιά 725 μονάδων.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση για τον βιομηχανικό δείκτη από τον Οκτώβριο του 2020, με το selloff να αποδίδεται στις εντεινόμενες ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα έχει η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία στην προσπάθεια για την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία συνεχίζουν να δίνουν τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ, με την επιδημιολογική εικόνα πάντως να συντηρεί τον προβληματισμό. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι μολύνσεις με Covid-19 αυξήθηκαν στις ΗΠΑ κατά 75%, με τον κινητό μέσο όρο επτά ημερών να προσεγγίζει τα 30.000 την ημέρα. Οι θάνατοι αυξήθηκαν 25% την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας τους 250 την ημέρα, αν και παραμένουν πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα που ήταν στο αποκορύφωμα της πανδημίας, καθώς περίπου το 68% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί. 

Δείκτες – Στατιστικά 

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 286,01 μονάδες ή 0,83% και έκλεισε στις 34.798,00 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 35,63 μονάδες ή 0,82% στις 4.358,69 μονάδες, ενώ ο Nasdaq πρόσθεσε 133,08 μονάδες ή 0,92% και σκαρφάλωσε στις 14.631,95 μονάδες. 

Ο Dow Jones κέρδισε συνολικά 836 μονάδες στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις και κάλυψε το σύνολο των απωλειών του από τη Δευτέρα. 

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 25 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και μόλις πέντε με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Chevron με κέρδη 3,29 δολ. ή σε ποσοστό 3,41% στα 99,82 δολ. και ακολούθησαν Boeing στα 222,54 δολ. με άνοδο 2,48% και GoldmanSachs Group στα 373,50 δολ. με κέρδη 2,40%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Amgen (-0,83%), Apple (-0,51%) και Walmart (-0,49%). 

Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων με το Netflix να ανακοινώνει χθες το βράδυ αύξηση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, αλλά και αναιμική ανάπτυξη στους νέους συνδρομητές. Η εταιρεία εμφανίστηκε επιφυλακτική για τη συνέχεια, με τις προβλέψεις της για τους νέους συνδρομητές το επόμενο τρίμηνο να χάνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Από την πλευρά της η Johnson & Johnson ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη του β’ τριμήνου και αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους. 

Ζημιές ανακοίνωσε η United Airlines Holdings Inc. για άλλο ένα τρίμηνο, με την αεροπορική πάντως να ανακοινώνει ότι περιμένει να επιστρέψει στα κέρδη το επόμενο τρίμηνο. 

Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα της Coca-Cola για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ και η Verizon Communications ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προβλέψεις και αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για το έτος.Source link