Διευκρινίσεις για το επίδομα θέρμανσης από το Υπουργείο Οικονομικών


Οι αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης έχουν ξεκινήσει, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε κάποιες απαραίτητες διευκρινίσεις.

Με την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος να λήγει τη Δευτέρα (11/01), όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να… τρέξουν τις διαδικασίες για να μπορέσουν να λάβουν το επίδομα, το οποίο δεν θα μπορεί να είναι λιγότερο από 80 ευρώ και περισσότερο από 650.

Μάλιστα, το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε σημαντικές διευκρινίσεις, σχετικά με όσους θέλουν το επίδομα αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον οικισμό τους, ενώ παράλληλα έγινε γνωστή και η αλλαγή στα καυσόξυλα.

Πιο συγκεκριμένα το Υπ. Οικονομικών αναφέρει:

1. Στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους δεν βρίσκουν τον οικισμό τους ή έχουν πρόβλημα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα στον σχετικό κατάλογο, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ. 213162100, ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση. Ήδη έχουν γίνει επικαιροποιήσεις των καταλόγων, μετά από σχετική επικοινωνία των ενδιαφερόμενων.

2. Για πρώτη φορά φέτος επιδοτούνται, σε μικρούς οικισμούς με υψηλές θερμαντικές ανάγκες, όσοι καταναλώνουν καυσόξυλα για θέρμανση. Έτσι, αποφασίστηκε ότι διευρύνεται ο χρόνος στο πλαίσιο του οποίου μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα σχετικά τιμολόγια, ώστε να προσμετρώνται όσα έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020. Όσοι ήδη έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου του 2020, μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα, η οποία είναι ενεργή.

 Source link