ΔΝΤ: “Ναι” σε περαιτέρω στήριξη στην Ελλάδα, εφόσον ζητηθεί

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει ζήτημα χρεοκοπίας παρά το ύψος του χρέους της.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να παράσχει στην Ελλάδα περαιτέρω βοήθεια εφόσον η χώρα το ζητήσει, δήλωσε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Αντόνιο Μπόρζες, σήμερα, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Ερωτηθείς κατά πόσον θα υπάρξει νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, για την υποβοήθηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που προωθεί, ο κ.Μπόρζες απάντησε ότι το ΔΝΤ είναι ανοικτό στο ενδεχόμενο αυτό.

“Οι Έλληνες πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία και μέχρι στιγμής δεν μας έχουν προσεγγίσει. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο (να προσφέρει περαιτέρω βοήθεια) ως θέμα πολιτικής”, είπε προς εκπροσώπους του Τύπου στη Φραγκφούρτη.

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα είναι “πιθανότατα το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί” στη χώρα, αν και το ερώτημα αν είναι πολύ φιλόδοξο είναι πάντα ανοικτό, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ.Μπόρζες η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει ζήτημα χρεοκοπίας παρά το ύψος του χρέους της.

“Όλα τα προγράμματα του ΔΝΤ βασίζονται στη διατηρησιμότητα του χρέους. Έτσι όσο παραμένει το πρόγραμμα αυτό σημαίνει ότι το ΔΝΤ πιστεύει ότι το ελληνικό χρέος είναι διατηρήσιμο”, τόνισε.