Εισαγγελέας: Ζητά παραπομπή σε δίκη Κουτσολιούτσων και 18 ακόμη ατόμων για την Folli FollieΝα λογοδοτήσουν και να δικαστούν τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου της Folli Follie και ακόμα 18 κατηγορούμενοι για σειρά κακουργηματικών πράξεων που σχετίζονται με την εξαπάτηση των επενδυτών προτείνει η εισαγγελέας Ελένη Μιχαλοπούλου στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Με πρότασή της (υπ αριθμόν 1297/2021) που αριθμεί 616 σελίδες, η εισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 21 εκ των 31 προσώπων που αρχικά είχαν διωχθεί, όπως αναφέρει το cnn.gr.

Ειδικότερα για τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή τους σε δίκη για 5 κακουργήματα: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία. Επιπλέον για τον πατέρα Κουτσολιούτσο προτείνεται η παραπομπή για το αδίκημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.Source link