Εκστρατεία ενημέρωσης, ξεκινάει σήμερα ο Yπουργός Οικονομικών, για τις αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup για την Κύπρο

cyprus1363170912Με εντολή πρωθυπουργού, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας θα ενημερώσει για τις αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup για την Κύπρο, αρχικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια. Στη συνέχεια θα έχει κατ’ ιδίαν επαφές με τον κ. Τσίπρα, με την κ. Παπαρήγα. Ο κ. Στουρνάρας στα πλαίσια της ενημέρωσης αναμένεται να εξηγήσει στον κ. Τσίπρα το ότι η Ελλάδα συνέβαλε στη διάσωση της Κύπρου καθώς για την αγορά των εν Ελλάδι κυπριακών τραπεζικών υποκαταστημάτων θα επιβαρυνθεί αρχικώς το χρέος κατά 950 εκατ. Ευρώ και μετέπειτα το ποσό αυτό θα καλυφθεί βάσει των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει το Eurogroup. Με τους κ. Βενιζέλο και κ. Κουβέλη, ο κ. Στουρνάρας έχει συνεχείς τηλεφωνικές επαφές για να τους ενημερώνει σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup.
Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για την Ελλάδα, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος της τρόικας και η Κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργηθούν αναταραχές στο εσωτερικό εξαιτίας των εξελίξεων στην Κύπρο. Ωστόσο η Ελλάδα, και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης βρίσκονται υπό τον κίνδυνο της εφαρμογής ενός αντίστοιχου «κουρέματος» στις τραπεζικές καταθέσεις.
Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την χώρα μας να μην γίνονται ενέργειες που θα είχαν ως άμεσο αντίκτυπο την φυγή καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα, γι αυτό γίνονται προσπάθειες να μετριαστούν οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για να μη φθάσει και η Ελλάδα στην κατάσταση της Κύπρου, με την απειλή της χρεοκοπίας.

Αν έχετε απορίες, θέλετε οποιεσδήποτε πληροφορίες, διευκρινήσεις ή λύσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2118503001, με fax στο 2118009404 ηλεκτρονικά στο info@acploes.com (τηλέφωνο απαραίτητο) και μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Ενημερωθείτε άμεσα για τις υπηρεσίες μας στο http://acploes.com/