Εντός δύο εβδομάδων η πώληση της Olympic στην Aegean

Αθήνα

Mέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η πώληση της Olympic Air στην Aegean, με τις δύο εταιρίες να διατηρούν το σήμα, το διακριτό πτητικό έργο και το στόλο τους, όπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια της Olympic, η Marfin Investment Group (MIG).
Μέχρι τις 18/10 θα έχει ολοκληρωθεί η ανάληψη της διοίκησης της Olympic από την Aegean, συμπληρώνει η τελευταία. Τονίζει ακόμη ότι η έγκριση της EE για την εξαγορά της Olympic Air δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έναν βιώσιμο, δυναμικό ελληνικό αερομεταφορέα.  «Οι οικονομίες κλίμακος θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε ακόμη πιο χαμηλούς ναύλους στο εσωτερικό, ιδιαίτερα προς τα μικρά νησιά της χώρας» τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Αegean, Θεόδωρος Βασιλάκης.
Νωρίτερα, η Κομισιόν έδωσε το πράσινο φως στη δεύτερη προσπάθεια της Aegean να αποκτήσει την ζημιογόνα ανταγωνίστριά της Olympic Air, προβλέποντας λουκέτο για την Olympic χωρίς τη συμφωνία.
Από το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ύψους 72 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη καταβληθεί 20 εκατ., ενώ τα υπόλοιπα θα δoθούν σταδιακά.
Aegean: βιώσιμος και δυναμικός ελληνικός αερομεταφορέας
H έγκριση της EE για την εξαγορά της Olympic Air δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο, δυναμικό ελληνικό αερομεταφορέα» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Aegean και προσθέτει ότι «μέχρι τις 18/10/2013 ολοκληρώνεται η εξαγορά των μετοχών».
Ειδικότερα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: ««Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να εγκρίνει την εξαγορά της Olympic Air από την AEGEAN.»
» Η λογική στην οποία βασίστηκε η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδεικνύει την απόλυτη αναγκαιότητα των συνεργειών στην ελληνική αγορά αερομεταφορών.
» Με την εξαγορά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο, ελληνικό αερομεταφορέα, ανταγωνιστικό στην ευρύτερη περιοχή, ικανό να δημιουργήσει μια σταθερή αναπτυξιακή δυναμική και με το απαραίτητο μέγεθος για να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.
» Μετά την έγκριση της ΕΕ, η εξαγορά των μετοχών της Olympic Air και η ανάληψη της ευθύνης διοίκησης από την AEGEAN αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 18/10/2013.
» Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 72 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 20 εκατ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί.
» Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Olympic Air θα καταστεί θυγατρική της εισηγμένης AEGEAN και θα ξεκινήσει άμεσα η ενοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών.
» Οι δύο αεροπορικές εταιρείες θα διατηρήσουν η κάθε μια το όνομα και το σήμα της καθώς και διακριτό πτητικό έργο και στόλο».
Ο πρόεδρος της AEGEAN, Θεόδωρος Βασιλάκης δήλωσε: «Από σήμερα μεγαλώνουν οι ευθύνες μας απέναντι στη χώρα και το επιβατικό κοινό. Μεγαλώνουμε και καλούμαστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο την Περιφέρεια και να διασφαλίσουμε ποιοτική πρόσβαση και στο πιο μικρό νησί της Ελλάδας.»
» Οι οικονομίες κλίμακος θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε ακόμη πιο χαμηλούς ναύλους στο εσωτερικό, ιδιαίτερα προς τα μικρά νησιά της χώρας.»
» Παράλληλα, μας δίνεται η δυνατότητα να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την εξωστρέφειά μας και το ρυθμό ανάπτυξης του δικτύου εξωτερικού, τόσο από την Αθήνα όσο και την Περιφέρεια, συμβάλλοντας ακόμα πιο ουσιαστικά στον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία».
Η εταιρεία θα παραθέσει Συνέντευξη Τύπου στις 23 Οκτωβρίου 2013 για την παρουσίαση του γενικότερου σχεδιασμού των υπηρεσιών της, όπως διαμορφώνεται μετά την εξαγορά, αλλά και του προγράμματος του 2014.