Εξανεμίζονται τα κέρδη στο Χ.Α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:49

Σε θετικό έδαφος συνεχίζει το Χρηματιστήριο της Αθήνας την Πέμπτη, αν και περιορίζει αισθητά τα κέρδη του, μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Λ. Παπαδήμο…

Για την ελληνική αγορά, μοναδικός καταλύτης παραμένει ο πολιτικός, καθώς έξι ημέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στο εγχείρημα του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ έλαβε τελικά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Εγχείρημα που προκάλεσε «παρενέργειες» εντός και εκτός συνόρων, λόγω του τρόπου με τον οποίο εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση μεταξύ των κυριότερων πολιτικών δυνάμεων και της φημολογίας που τη συνόδευε.

«Η διαφαινόμενη λύση στην επιλογή του προσώπου του κ. Παπαδήμου ως νέου Πρωθυπουργού της χώρας ενδεχομένως να μετριάσει την πίεση» από την έντονα αρνητική φόρτιση των ξένων αγορών, σχολίαζε σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities, «διατηρώντας ωστόσο τη νευρικότητα και την μεταβλητότητα σε υψηλό βαθμό στο σύνολο της ημέρας».

«Λόγω των πολύ σοβαρών εξελίξεων στο θέμα της Ιταλικής κρίσης χρέους, εκτιμούμε ότι προοδευτικά η εγχώρια αγορά θα επανέλθει εντός των επιρροών της διεθνούς τάσης, αποκτώντας υψηλότερο βαθμό συσχέτισης με τα ξένα χρηματιστήρια» σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης που κινήθηκε ανοδικά από την έναρξη των συναλλαγών, με κέρδη που έφτασαν το 3,59%, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 762,69 μονάδες με απώλειες 0,58%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 43 εκατ. τεμαχίων αξίας 59,4 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 86 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 69 υποχωρούν και 26 διατηρούνται αμετάβλητες.

Ο δείκτης των τραπεζών, που νωρίτερα βρέθηκε στο +10,99%, επίσης υποχωρεί σε ποσοστό 0,25% στις 329,72 μονάδες.

Πηγή:www.capital.gr