Επιμένει σε ανοδική τροχιά η Wall Street


Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τετάρτης, συνεχίζοντας την ανάκαμψη τους μετά τις βαριές απώλειες που γνώρισαν τη Δευτέρα λόγω των ανησυχιών ότι η ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού σε δεκάδες χώρες θα επιβραδύνει την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Τη Δευτέρα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones γνώρισε τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Οκτώβριο του 2020, με το selloff να αποδίδεται στις εντεινόμενες ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα έχει η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία στην προσπάθεια για την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι μολύνσεις με Covid-19 αυξήθηκαν στις ΗΠΑ κατά 75%, με τον κινητό μέσο όρο επτά ημερών να προσεγγίζει τα 30.000 την ημέρα. Οι θάνατοι αυξήθηκαν 25% την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας τους 250 την ημέρα, αν και παραμένουν πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα που ήταν στο αποκορύφωμα της πανδημίας, καθώς περίπου το 68% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί. 

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων πάντως συντηρεί τον προβληματισμό για τις αντοχές της ανάκαμψης εάν πολιτείες ή τοπικές κυβερνήσεις αναγκαστούν να επιστρέψουν σε αυστηρά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.  

Δείκτες – Στατιστικά 

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 220,60 μονάδες ή 0,64% στις 34.732,59 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 21,12 μονάδες (0,49%) στις 4.344,60 μονάδες, ενώ ο Nasdaq προσθέτει 29,37 μονάδες (0,20%) στις 14.526,60 μονάδες. 

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις πέντε με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Boeing με κέρδη 5,50 δολ. ή σε ποσοστό 2,53% στα 222,65 δολ. και ακολουθούν Coca-Cola στα 57,13 δολ. με άνοδο 2,33% και American Express στα 172,46 δολ. με κέρδη 2,13%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Amgen (-0,86%), Apple (-0,54%) και Walmart (-0,22%). 

Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων με το Netflix να ανακοινώνει χθες το βράδυ αύξηση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, αλλά και αναιμική ανάπτυξη στους νέους συνδρομητές. Η εταιρεία εμφανίστηκε επιφυλακτική για τη συνέχεια, με τις προβλέψεις της για τους νέους συνδρομητές το επόμενο τρίμηνο να χάνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Από την πλευρά της η Johnson & Johnson ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη του β’ τριμήνου και αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους. 

Ζημιές ανακοίνωσε η United Airlines Holdings Inc. για άλλο ένα τρίμηνο, με την αεροπορική πάντως να ανακοινώνει ότι περιμένει να επιστρέψει στα κέρδη το επόμενο τρίμηνο. 

Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα της Coca-Cola για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ και η Verizon Communications ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προβλέψεις και αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για το έτος. Source link