Επιχειρηματική αποστολή στην Κένυα

Μετά την επιτυχημένη Ημερίδα για τις επενδυτικές προοπτικές και τις δυνατότητες σύσφιγξης των διμερών οικονομικών κι εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Κένυας, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του καλοκαιριού στην Αθήνα, το ενδιαφέρον ελληνικών επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό ήταν ιδιαίτερα έντονο.

Αποτέλεσμα ήταν να οργανωθεί η πρώτη επιχειρηματική αποστολή στην Κένυα, μια χώρα με σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 4% τα τελευταία χρόνια, με στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου.

Η αποστολή αναχώρησε το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου με επικεφαλής τον υφυπουργό Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας κ. Αθανάσιο Σκορδά και σε αυτή συμμετέχουν 56 επιχειρηματίες από τομείς διμερούς ενδιαφέροντος, όπως η ενέργεια, οι υποδομές, οι κατασκευές, η υγεία, τα αγροτικά προϊόντα κλπ

Στο πλαίσιο της αποστολής έχουν προγραμματιστεί επιχειρηματικές συναντήσεις (b2b) όλη τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη οι Έλληνες επιχειρηματίες στο πλαίσιο της ενημέρωσής τους θα επισκεφθούν εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ναϊρόμπι.

Ο υφυπουργός ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας κ. Αθανάσιος Σκορδάς θα απευθύνει χαιρετισμό- ομιλία στο business forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Kenyata, στο Ναϊρόμπι) και στη συνέχεια, με τη συνδρομή των διπλωματικών και προξενικών Αρχών, θα έχει σειρά συναντήσεων με τους:

– Υπουργό Υποθέσεων Ανατολικής Αφρικής, Τουρισμού και Εμπορίου,

– Υπουργό Ορυχείων,

– Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών και

– Υπουργό Γεωργίας.

Επίσης ο κ. Σκορδάς θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Κένυα, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ’.

Ο κ. Σκορδάς θα επιστρέψει στην Ελλάδα το βράδυ της Τρίτης.