«Η διάλυση της ευρωζώνης θα προκαλέσει ολοκαύτωμα»

Την εκτίμηση ότι μια διάλυση της ευρωζώνης θα μπορούσε να φέρει «ολοκαύτωμα» εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στη Bild.

«Μια διάλυση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να προκαλέσει ολοκαύτωμα, για αυτό είναι σκόπιμο να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα προκειμένου, επιπλέον, να σταματήσουμε την κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ. Μόνο έτσι προστατεύουμε τον εαυτό μας» τόνισε ο Σουλτς παίρνοντας σαφή θέση υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο κοινό νόμισμα.

Παραμονή της επίσκεψης του στη χώρας μας, ο πρόεδρος της ευρωβουλής σημείωσε πως οι ευθείες αντιπαραθέσεις που ζούμε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας εδώ και μήνες προκαλούν ζημιά: «Οι ύβρεις περί ναζισμού από την Ελλάδα είναι το ίδιο απαράδεκτες όπως οι συκοφαντικές και απαξιωτικές δηλώσεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες στην Γερμανία».

«Οι Έλληνες θα παρακινηθούν να συμμετάσχουν εποικοδομητικά στην λύση των οικονομικών δημοσιονομικών και διαρθρωτικών προβλημάτων τους, εάν δημιουργούμε την εντύπωση ότι θέλουμε να τους πάρουμε την κυριαρχία» συμπλήρωσε στη συνέχεια ο μάρτιν Σουλτς, ο οποίος αύριο θα μιλήσει στην Ελληνική Βουλή, ενώ θα έχει σειρά συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.