Η πώληση του 29% του ΟΠΑΠ στερεί πολύτιμα έσοδα από το Δημόσιο, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα
Επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση της πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ εξαπέλυσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης.O  κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στα όσα έλεγε πέρυσι στη ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην πώληση του ΟΠΑΠ: «Όταν πουλάς σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη ενός οργανισμού, μιας εταιρίας, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις», είχε πει.

«Σήμερα ο κ. Σαμαράς, ως πρωθυπουργός», είπε ο κ. Σκουρλέτης, «ετοιμάζεται να “χαρίσει” το ποσοστό του ΟΠΑΠ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο, αποστερώντας το από τα αντίστοιχα έσοδα, σε μια περίοδο άγριας περικοπής των εισοδημάτων και συρρίκνωσης των κοινωνικών δαπανών, στο όνομα της μείωσης των ελλειμμάτων».

«Την ίδια στιγμή της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους τρεις αρχηγούς που συναποτελούν την μνημονιακή συγκυβέρνηση, ώστε να καταστούν “λιγότερο επώδυνα” τα νέα μέτρα», σημείωσε, «επιχειρείται να υλοποιηθεί μία πώληση που θα βλάψει το ελληνικό δημόσιο και σκανδαλωδώς θα ευνοήσει τους μελλοντικούς αγοραστές της επιχείρησης».

«Είμαστε μπροστά σε μια ακόμη πράξη του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται σε βάρος της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε.

Πηγή: in.gr