Η σταθεροποίηση της οικονομίας το μεγαλύτερο στοίχημα για τις τράπεζες, λέει ο Μ. Σάλλας

Η σταθεροποίηση της οικονομίας αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα για τις ελληνικές τράπεζες αυτήν την περίοδο, τόνισε, μεταξύ άλλων, την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.
Ο κ. Σάλλας έκανε λόγο για καθυστερήσεις που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι «οι διαρθρωτικές αλλαγές, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και οι αποκρατικοποιήσεις δυστυχώς δεν προχώρησαν με βάση τον αρχικό σχεδιασμό».

Ο κ. Σάλλας υποστήριξε ότι είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ «η συνεργασία όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να βγει από την κρίση».

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, τόνισε ότι τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα δοκιμάστηκαν, ωστόσο επιδεικνύουν αντοχές και έχουν πάντα στην κορυφή της ατζέντας τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Σταύρος Λεκκάκος, μίλησε για την ανάγκη να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

Όπως είπε, «το ζητούμενο πλέον για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αλλά και για την ελληνική οικονομία είναι η σταθεροποίηση».

Σύμφωνα με τον κ. Λεκκάκο, ο επαναπατρισμός των καταθέσεων, η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: banknews.gr