Θετικό κλίμα στην Ασία μετά το ρεκόρ του S&P 500


Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό του S&P 500 στον απόηχο των πρακτικών της Federal Reserve που επιβεβαίωσαν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν σχεδιάζει να αλλάξει σύντομα την πολιτική της. 

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 χάνει 0,05% στις 29.725,72 μονάδες μετά την απόφαση των αρχών του Τόκιο να ζητήσουν έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την τελευταία έξαρση των μολύνσεων του κορονοϊού. 

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,15%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,4% και ο Shenzhen ενισχύεται 0,25%. 

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,3%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 1%.

Στη Wall Street ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με μικρά κέρδη 0,15% σε νέο ιστορικό υψηλό στις 4.079,95 μονάδες. Με μικρά κέρδη έκλεισε και ο Dow Jones, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε περίπου 0,1%.

Τα μικτά πρόσημα στη Wall Street ακολούθησαν την δημοσίευση των πρακτικών από την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve τον Μάρτιο. Τα πρακτικά έδειξαν ότι αν και οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειώσει η αμερικανική οικονομία, δεν σχεδιάζουν να αλλάξουν την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής. Source link