Ισχυρή παραμένει η Τράπεζα Κύπρου

Την αισιοδοξία του εξέφρασε για τη χώρα μας ο διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου Α. Ηλιάδης κατά την ομιλία του στην ετήσια Γενική Συνέλευση της τράπεζας, τονίζοντας ότι «τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής στην Ελλάδα, ανοίγουν παράθυρο αισιοδοξίας για όλους μας». «Η απομείωση των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου δεν έθεσε την τράπεζά μας εκτός πορείας και μπορέσαμε να την διαχειριστούμε», επισήμανε ο κ. Ηλίαδης.

Αναφορικά με τα κεφάλαια που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών με βάση τα τεστ αντοχής, ο κ. Ηλιάδης δήλωσε ότι έχουν ήδη «καλυφθεί κατά 80%-90% χωρίς εξωτερική βοήθεια». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το υπόλοιπο ποσό που χρειάζεται, οφείλεται σε άλλους παράγοντες και σε μεγάλο βαθμό στην απομείωση που εφαρμόστηκε στα κυπριακά κρατικά ομόλογα βάσει των μοντέλων της άσκησης προσομοίωσης».

«Η Τράπεζα Κύπρου σήμερα είναι πολύ ισχυρή με πρωτοβάθμια εποπτικά κεφάλαια κατά την 31 Μαρτίου 2012, ύψους 8,9%», είπε ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αύξηση της καταθετικής βάσης της τράπεζας, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι από 27,7 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2008, αυξήθηκαν σε 29,2 δισ. ευρώ το Μάρτιο του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 5%.

Πηγή: imerisia.gr