Κέρδη στις ευρωαγορές – Πτώση 6% για τη μετοχή της Lufthansa


Ανοδικά ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές είχαν στραμμένο το βλέμμα τους στο τελευταίο “μπαράζ” εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και τις εξελίξεις στη Βρετανία, αναφορικά με το Brexit. 

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε 0,8% υψηλότερα με τους περισσότερους κλάδους αλλά και τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές να “τερματίζουν” σε θετικό έδαφος. Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 βρέθηκε 0,37% υψηλότερα, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,82% και ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,13%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB, είχε κέρδη 0,62%, ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στο +0,19% και ο πορτογαλικός PSI 20 βρέθηκε 1,26% υψηλότερα.

,Στο μεταξύ οι μετοχές του γερμανικού ομίλου Gea σημείωσαν άλμα της τάξης του 10% μετά την ανακοίνωση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων που έδειξαν άνοδο εσόδων κατά σχεδόν 5%. Στον αντίποδα οι μετοχές της Lufthansa βυθίστηκαν, καθώς η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη το δ’ τρίμηνο υποχώρησαν κατά 11% με τη μετοχή να κλείνει σχεδόν 6% χαμηλότερα. 

Την ίδια στιγμή, ο ιταλικός αμυντικός όμιλος Leonardo ανακοίνωσε ότι τα καθαρά του κέρδη σημείωσαν άλμα προσθέτοντας ότι αναμένει αύξηση πωλήσεων φέτος. Ως αποτέλεσμα οι μετοχές του, έκλεισαν 13,23% υψηλότερα. Source link