Κέρδη στις ευρωαγορές στον απόηχο των πρακτικών της Fed


Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, αντλώντας ώθηση από το χθεσινό ρεκόρ του SP& 500 στη Wall Street και τα κέρδη στην Ασία που ακολούθησαν τις τελευταίες διαβεβαιώσεις της αμερικανικής Federal Reserve ότι δεν θα βιαστεί να αλλάξει την πολιτική της, παρά την ταχύτερη του αναμενομένου ανάκαμψη της οικονομίας.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, τα οποία δημοσιεύτηκαν χθες, δεν επιφύλαξαν άσχημες εκπλήξεις για τους επενδυτές. Αντίθετα, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας εμφανίστηκαν ενωμένοι στην ανάγκη να δουν περαιτέρω πρόοδο στην ανάκαμψη της οικονομίας πριν αρχίσουν να μειώνουν το τεράστιο πρόγραμμα αγορών ομολόγων. 

Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της Fed υποβάθμισαν του πληθωριστικούς κινδύνους, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση τους ότι το πρόσφατο ράλι στις αποδόσεις των ομολόγων αντανακλά τις πιο ισχυρές προοπτικές της ανάπτυξης.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 435,80 μονάδες.

Ο γερμανικός, DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,3% στις 15.221,57 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι παραγγελίες για τον μεταποιητικό τομέα, την “ατμομηχανή” της γερμανικής οικονομίας, αυξήθηκαν κατά 1,2% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 6.158,77 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,3% στις 6.909,50 μονάδες. 

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,45%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει μικρά κέρδη 0,5%. 
 Source link