Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Στην κυκλοφορία Κηφισός και Παραλιακή – Δεν λειτουργούν δημόσιο, δικαστήρια, σχολεία

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Στην κυκλοφορία Κηφισός και Παραλιακή – Δεν λειτουργούν δημόσιο, δικαστήρια, σχολείαΠροληπτικά μέτρα για αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Μπάλλος”- Δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες, δικαστήρια και σχολεία – Στην κυκλοφορία δόθηκαν Κηφισός και Παραλιακή

Σφοδρό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» από τη χώρα μας. Η κυβέρνηση έχει λάβει έκτακτα προληπτικά μέτρα εξαιτίας της νέας επιδείνωσης του καιρού, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Χθες, στην Αττική έπεσαν περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής σε ελάχιστες ώρες, προκαλώντας σκηνές χάους ακόμη και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Από τις 6.30 πρωί έχουν δοθεί στην κυκλοφορία ο Κηφισός και η Παραλιακή όπου είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχήματα έως τις 8 το πρωί, σήμερα.


Σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Μπάλλος” και των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, καθώς σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη «θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε, αν επιδεινωθεί το φαινόμενο, να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε» .

Λόγω των αιφνιδίων και έντονων καιρικών φαινομένων, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, αναστέλλονται οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών στην περιφέρεια της Αττικής, για την Παρασκευή. Από την αναστολή εργασιών των δικαστηρίων εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω του επείγοντος χαρακτήρα τους.

Κλειστά τα σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή σχολεία σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της επέλασης της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Δεν θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμΕΑ σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

Αναλυτικά δεν θα λειτουργήσουν σε: Αττική, Χαλκιδική, Εύβοια, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, στον δήμο Μεσολογγίου, Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας. Ειδικότερα, στην Αργολίδα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, Αργους – Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, στην Λακωνία δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα, ενώ στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο της Τρίπολης.

Τα σχολεία θα είναι κλειστά στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των μετεωρολογικών προγνώσεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων.


Επίσης, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, λόγω της κακοκαιρίας.Source link