Κανονικά λειτουργούν τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ

Χωρίς σοβαρά προβλήματα λειτουργούν την Παρασκευή τα διυλιστήρια του ομίλου ΕΛΠΕ, σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης…

Οι μονάδες στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και οι διοικητικές υπηρεσίες λειτουργούν, ενώ ως μικροπροβλήματα αναφέρονται καθυστερήσεις στη φόρτωση βυτιοφόρων με καύσιμα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, μετά την κήρυξη της δεκαήμερης απεργίας του Σωματείου των εργαζομένων ως παράνομης και καταχρηστικής, με απόφαση του Πρωτοδικείου, προχώρησε σε προκήρυξη απεργίας η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα διυλιστήρια.

Η σχετική ειδοποίηση έφτασε στη διοίκηση αργά το βράδυ, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Τα ΕΛΠΕ θεωρούν πάντως ως παράνομη οποιαδήποτε κινητοποίηση καθώς, όπως αναφέρουν, η απόφαση του Πρωτοδικείου καλύπτει και την περίπτωση κήρυξής της από την Ομοσπονδία.

Η διοίκηση του ομίλου εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη κατά των κινητοποιήσεων που κήρυξε η Ομοσπονδία.

Πηγές της διοίκησης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ληφθούν όλα τα νόμιμα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρίας.

Ανέφεραν δε ότι ενώ η πλειονότητα των εργαζομένων είναι στις θέσεις τους και δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των διυλιστηρίων, «συνδικαλιστές παρεμβαίνουν παράνομα, προσπαθώντας να παρεμποδίσουν την ασφαλή λειτουργία των μονάδων και πιέζοντας αφόρητα τους εργαζόμενους».

Νωρίτερα, η Ομοσπονδία διυλιστηρίων και χημικής βιομηχανίας κάλεσε τους εργαζόμενους «να αγνοήσουν τις απειλές και να συμπαραταχθούν στο Σωματείο».