Κατασχέσεις σε καταθέσεις όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά Ταμεία!

leytaaaaΓια όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία έρχονται κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων αν το ποσό των «χρηματικών τους διαθεσίμων» επαρκεί για να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους,  αυτό  προβλέπει η διάταξη που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο.

Προβλέπεται  πως για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 5.000 ευρώ, οι οφειλέτες, προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση να προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που να αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης των οφειλών τους και λεπτομέρειες  σχετικά με το εισόδημά τους, τα χρηματικά διαθέσιμά τους, την ακίνητη περιουσία τους και το σύνολο των οφειλών τους.

  • Για χρέη πάνω από 50.00 ευρώ θα γίνεται ρύθμιση των 12 δόσεων αντί των 150.000 ευρώ, που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση
  • Για χρέη χρέη άνω των 75.000 ευρώ θα γίνεται ρύθμιση 48 δόσεων αντί των 300.000 ευρώ , που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση

Επίσης επιπλέον πρέπει να υπάρχει εμπράγματη εξασφάλιση της οφειλής με την ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, ενώ η οικονομική δυσπραγία του να ανταποκριθεί στην εξόφληση της οφειλής του θα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό ανεξάρτητου εκτιμητή (π.χ. δικηγόρου, ή ορκωτού λογιστή), προκειμένου στη συνέχεια να ενταχθεί στη ρύθμιση.

Αν έχετε απορίες, θέλετε οποιεσδήποτε πληροφορίες, διευκρινήσεις ή λύσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2118503001, με fax στο 2118009404 ηλεκτρονικά στο info@acploes.com (τηλέφωνο απαραίτητο) και μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Ενημερωθείτε άμεσα για τις υπηρεσίες μας στο http://acploes.com/