Κατ αρχήν συμφωνία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη Γερμανία για τον φόρο χρηματοοικομικών συναλλαγών

Την ερχόμενη Δεύτερα θα πραγματοποιηθεί στην καγκελαρία συνάντηση της Μέρκελ με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων    

Σε κατ αρχήν συμφωνία στο θέμα της επιβολής φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές κατέληξαν την Πέμπτη η γερμανική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου από το γερμανικό Κοινοβούλιο.

Την ερχόμενη Δεύτερα θα πραγματοποιηθεί στην καγκελαρία συνάντηση της Άνγκελας Μέρκελ με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να διασφαλισθεί η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής για την ψήφιση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM.

Η αντιπολίτευση έχει θέσει την εισαγωγή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές ως έναν από τους όρους προκειμένου να δώσει τη συγκατάθεσή της.

Σημείο αφετηρίας για τη διαφαινόμενη συμφωνία υπήρξε σχέδιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προβλέπει εφαρμογή του φόρου ακόμη και σε μόνον εννέα από τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση κατά την οποία δεν επιτευχθεί ομοφωνία.

Πηγή: banknews.gr