ΚΚΕ: ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν συστηματικά ανεχθεί την επιθετικότητα της Τουρκίας


Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του αναφέρεται στην επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας και τονίζει ότι παρεμβαίνουν άμεσα οι ξένες δυνάμεις, που έχουν ανεχθεί ή ακόμα και στηρίξει την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, εκφράζει ουσιαστικά την ανησυχία του για την έκβαση της συζήτησης με τη γειτονική χώρα, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός ούτε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ανακοίνωση της επανέναρξης των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας δημιουργεί εύλογη ανησυχία, καθώς πραγματοποιείται με την άμεση παρέμβαση δυνάμεων (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ), που έχουν συστηματικά ανεχθεί ή και στηρίξει την επιθετικότητα της τούρκικης άρχουσας τάξης και τα σχέδιά της για εφ’ όλης της ύλης διάλογο.

Δεν επιτρέπεται, συνεπώς, κανένας εφησυχασμός ούτε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ, όταν μάλιστα είναι γνωστά τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και για επικίνδυνες διευθετήσεις στο Κυπριακό, που απ’ ό,τι φαίνεται μπαίνει κι αυτό στο παζάρι των φανερών ή παρασκηνιακών συζητήσεων».Source link