Κορονοϊός: Βρέφος 49 ημερών στο νοσοκομείο του ΡίουΠαραμένει δύσκολη η κατάσταση στην Αχαΐα, με τα κρούσματα να καταγράφουν καθημερινά τριψήφια νούμερα. Νεότερος ασθενής ένα βρέφος μόλις 49 ημερών.


 Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 135 νέες μολύνσεις του ιού. Η μεγαλύτερη διασπορά εντοπίζεται στην Πάτρα, που σηκώνει και το μεγαλύτερο φορτίο, με 106 κρούσματα.

 

Την ίδια ώρα, πληθαίνει ο αριθμός των παιδιών και κυρίως των βρεφών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται με πυρετό ένα βρέφος 49 ημερών, που είναι και ο μικρότερος ασθενής με Covid-19. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται επίσης ένα βρέφος 7 μηνών και άλλα τρία παιδιά.


Κοινό σύμπτωμα όλων των παιδιών είναι ο υψηλός πυρετός και σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων κάποιος από τους γονείς ή το ευρύτερο συγγενικό τους περιβάλλον ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Οι μικροί ασθενείς δεν είναι μόνο από την Πάτρα αλλά από την ευρύτερη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη Λευκάδα.Source link