Κορονοϊός: Πάνω από 50% οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δομές υγείαςΑανάπηροι και οι ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό άνω του 80%.

Για την πορεία του εμβολιασμού αλλά και της πανδημίας στην χώρα μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.


Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να εξετάσει την εξέλιξη της εμβολιαστικής διαδικασίας αλλά και την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στην χώρα μας, αλλά και το τι συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης προκειμένου να εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένους κλάδους.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε πως λίγο παραπάνω από τους μισούς εργαζόμενους σε δομές υγείας είναι ανεμβολίαστοι, ενώ οι ανάπηροι και οι ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό άνω του 80%.

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες θα υπάρχει μια διαφορετική εικόνα για την απονομή συντάξεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Για την απονομή των συντάξεων ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι στόχος είναι το επόμενο τρίμηνο να αυξηθούν και να ανέρχονται στις 30.000 το μήνα.

Ανέφερε τέλος ότι με την νέα υπηρεσία My EFKA Live, θα μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ να εξυπηρετούνται μέσω βιντεοκλήσης και να διεκπεραιώνουν μία σειρά συναλλαγών, όπως η έκδοση πιστοποιητικών.Source link