Μείωση 11,7% κατέγραψε ο αριθμός των ξένων τουριστών στο πρώτο τρίμηνο 2012

 Μείωση 11,7% κατέγραψε ο αριθμός των ξένων τουριστών στο πρώτο τρίμηνο 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων 84,7%, παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2012 μείωση 8,5%, έναντι της περιόδου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2011, ενώ τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν μείωση 12,8%.

Σημαντική μείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από τη Γαλλία, την Κύπρο, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ αύξηση εμφανίζουν οι αφίξεις από Αλβανία και Βουλγαρία. Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Βουλγαρία 13,1%, και ακολουθούν η Αλβανία 13,0%, η Γερμανία 8,1%, το Ηνωμένο Βασίλειο 7,5% και η Κύπρος 6,9%. Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική μείωση των αφίξεων παρατηρείται από την Αμερική 45,1%.

Στην ανάλυση των στοιχείων, κατά μέσο μεταφοράς και σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι σημαντικές αφίξεις γίνονται αεροπορικώς. Το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης είναι το Αεροδρόμιο Αθηνών 36,7% και ακολουθεί αυτό της Θεσσαλονίκης 8,7%.

Πηγή: banknews.gr