Μελέτη Προστασίας από καταπτώσεις σε τμήμα της Εθνικής Οδού Αράχωβας – Δελφών, στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου Δελφών

delfoiΜε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη ανατίθεται η εκπόνηση μελέτης, με ανοικτή διαδικασία, με τίτλο: «Μελέτη Προστασίας από καταπτώσεις σε τμήμα της Εθνικής Οδού Αράχωβας – Δελφών, στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου Δελφών».

Στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Κασταλίας Πηγής, σε μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου, παρατηρούνται συχνές πτώσεις βράχων.

Οι σχεδόν κατακόρυφες κλίσεις των πρανών στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, σε συνδυασμό με τη μακροχρόνια δράση διαβρωτικών παραγόντων έχει οδηγήσει σε χαλάρωσή τους με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συνεχείς αποκολλήσεις και καταπτώσεις βράχων.

Το αντικείμενο της μελέτης αφορά σε τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής, γεωλογική και γεωτεχνική έρευνα, στο πλαίσιο των οποίων θα περιλαμβάνεται και επισκόπηση των καταγεγραμμένων συμβάντων, συσχέτιση με σεισμούς και βροχοπτώσεις, καθώς και τρόπους επέμβασης. Επίσης, αντικείμενο του υπό ανάθεση έργου αποτελούν οι περιβαλλοντικές, στατικές και ειδικές αρχιτεκτονικές μελέτες, η μελέτη οδοποιίας και η σύνταξη τευχών δημοπράτησης του έργου.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 350.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους.

Αν έχετε απορίες, θέλετε οποιεσδήποτε πληροφορίες, διευκρινήσεις ή λύσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2118503001, με fax στο 2118009404 ηλεκτρονικά στο info@acploes.com (τηλέφωνο απαραίτητο) και μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Ενημερωθείτε άμεσα για τις υπηρεσίες μας στο http://acploes.com/