Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή των μάκρο


Με αρνητικό πρόσημο συνεχίζουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα για τη βιομηχανική παραγωγή και το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης, αλλά και την πολυαναμενόμενη υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 419,50 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,1% στις 13.427,16 μονάδες  μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με μέτριους ρυθμούς το 2019.

Ειδικότερα, το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% το 2019 σε προσαρμοσμένη βάση, μετά από άνοδο 1,5% το 2018, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας Destatis. Η μέτρηση της Destatis ξεπέρασε πάντως τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 0,5% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Ο γαλλικός CAC-40 χάνει 0,1% στις 6.035,99 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,1% στις 7.628,48 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει 0,3%.

Η επενδυτική προσοχή αναμένεται να στραφεί αργότερα σήμερα στην επίσημη τελετή για την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας “πρώτης φάσης” των ΗΠΑ με την Κίνα στην Ουάσινγκτον.

Η αισιοδοξία των επενδυτών ότι οι εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών θα αποκατασταθούν μετά την υπογραφή της συμφωνίας δέχτηκαν χθες ένα ισχυρό πλήγμα μετά από ένα δημοσίευμα του Bloomberg ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν κάποια άμεση μείωση των υφιστάμενων δασμών.

Αντίθετα, η Ουάσινγκτον αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητους τους δασμούς για περίοδο τουλάχιστον 10 μηνών, καθώς θα αξιολογεί την συμμόρφωση της Κίνας στους όρους της συμφωνίας.Source link