Μικρές μεταβολές στις ευρωαγορές εν αναμονή των στοιχείων για το ΑΕΠ


Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την εξέλιξη της επιδημίας του κοροναϊού στην Κίνα εν αναμονή των στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν 121 νέους θανάτους από την επιδημία, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, αναθεωρήθηκε λόγω “διπλών καταχωρίσεων” και βρίσκεται πλέον στα 63.851. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, λόγω και των αλλαγών στην μεθοδολογία για την καταγραφή τους από τις κινεζικές αρχές, έπληξε την επενδυτική ψυχολογία, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για την εξέλιξη της επιδημίας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα η Eurostat για την πορεία του ΑΕΠ της Ευρωζώνης το τελευταίο τρίμηνο του 2019, με τους αναλυτές να περιμένουν μικρή αύξηση 0,1% από το προηγούμενο τρίμηνο.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί σε ποσοστό 0,04% στις 430,89 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακά κέρδη 0,01% στις 13.746,51 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η γερμανική οικονομία παρέμεινε στάσιμη το δ’  τρίμηνο του 2019. Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι το ΑΕΠ της χώρας παρέμεινε αμετάβλητο το τελευταίο τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal για οριακή άνοδο 0,1%.

Ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,2% στις 6.081,42 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί σε υποχωρεί σε ποσοστό 0,4% στις 7.420,84 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,4%.Source link