«Να πιάσουμε απ’την αρχή το νήμα των μεταρρυθμίσεων» λέει ο Γ.Προβόπουλος στον Πρόεδρο

 Αθήνα
Αισιόδοξος πως η ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει την κρίση εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλος στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, λέγοντας πως «πρέπει να πιάσουμε από την αρχή το νήμα» και να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ο διοικητής της ΤτΕ επιβεβαίωσε την επανεισροή καταθέσεων «με ικανοποιητικό ρυθμό» στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά τις εκλογές.

Οι ελληνικές τράπεζες, ανέφερε ο Γ.Προβόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου για την κατάσταση, «πέρασαν δύσκολη περίοδο και χάσαμε αρκετές καταθέσεις, και τώρα επανέρχονται σε καλούς ρυθμούς».

Τους επόμενους «μήνες και όσο ενδυναμώνεται η κυβερνητική δράση, η οικονομία θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση και θα διασφαλίσει κλίμα εμπιστοσύνης για όλους που τόσο έλειψε» υποστήριξε ο διοικητής της ΤτΕ.
Ο Γ.Προβόπουλος ανέφερε πως «πρέπει να ξαναπιάσουμε από την αρχή το νήμα και να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», λέγοντας πως η μακρά προεκλογική περίοδος ενίσχυσε την αβεβαιότητα στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

«Συνάντησα χθες τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά και διαπίστωσα την αποφασιστικότητά του για δράση στους τομείς αυτούς» ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ.

Πηγή: in.gr