Νορβηγία: Πρόστιμο $2.352 στην πρωθυπουργό γιατί παραβίασε τα μέτρα κατά του κορονοϊούΠρόστιμο 20.000 κορώνες Νορβηγίας (2.352 δολάρια) επιβλήθηκε στην πρωθυπουργό της Νορβηγίας για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, όπως ενημέρωσε η αστυνομία σε συνέντευξη Τύπου.  


Σύμφωνα με το Reuters, η πρωθυπουργός, που διανύει τη δεύτερη θητεία της στον πρωθυπουργικό θώκο, έχει ζητήσει συγγνώμη επειδή γιόρτασε τα 60ά γενέθλιά της με 13 μέλη της οικογένειάς της σε ένα ορεινό θέρετρο, παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στις εκδηλώσεις με τη συμμετοχή άνω των 10 ανθρώπων.

«Σχεδιάσαμε δείπνο σε ένα εστιατόριο, κάτι που πιστεύαμε ότι ήταν σύμφωνο με τις οδηγίες λόγω κορωνοϊού. Ήταν σε ένα εστιατόριο στο οποίο κάναμε κράτηση για τρία ξεχωριστά τραπέζια και κρατήσαμε τις αποστάσεις μας», δήλωσε η Σόλμπεργκ στους δημοσιογράφους μετά τη γνωστοποίηση της εκδήλωσης.


«Μπορώ μόνο να ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν αντιληφθήκαμε ότι αυτό, όπως ορίζεται από τον νόμο, ήταν μια εκδήλωση».Source link