Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες θα υπαχθούν στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά- Ν. 3869/2010

ipoyrgioanaptixisΤο υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να επιτρέπει σε ελεύθερους επαγγελματίες να υπαχθούν στον νόμο Κατσέλη – Ν. 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ο υφιστάμενος νόμος 3869/2010 «Για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων», βρίσκεται σε διαβούλευση απευθύνεται σε υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, με την προϋπόθεση για την ένταξης τους στον νόμο να μην έχουν πτωχευτική ικανότητα, την οποία διατηρούν οι έμποροι.

Αφορά όλους τους επαγγελματίες που δεν χαρακτηρίζονται έμποροι πχ: ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, υδραυλικοί, ηλεκτρονικοί, προγραμματιστές, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, επαγγελματίες οδηγοί αυτοκινήτων και όσους ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και όσοι ήταν έμποροι που έπαψαν την εμπορία ή την οικονομική τους δραστηριότητα χωρίς όμως να έχουν παύσει τις πληρωμές τους σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 του πτωχευτικού κώδικα.

Αν έχετε απορίες, θέλετε οποιεσδήποτε πληροφορίες, διευκρινήσεις ή λύσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2118503001, με fax στο 2118009404 ηλεκτρονικά στο info@acploes.com (τηλέφωνο απαραίτητο) και μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Ενημερωθείτε άμεσα για τις υπηρεσίες μας στο http://acploes.com/