Πάνω από 30.000 εμβόλια σε μια μέρα-Αυξάνονται τα ραντεβού


Περισσότεροι από 30.000 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα έως νωρίς το απόγευμα αποκάλυψε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην χώρα μας.

 

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι έως σήμερα έχουν διεξαχθεί 725.000 εμβολιασμοί και τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο σε ποσοστό εμβολιακής κάλυψης και στην 4η θέση στην ΕΕ όσο αφορά στο εμβολιαστικό ρυθμό.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια αυξητική τάση στα ραντεβού και πως έως σήμερα έχουν κλειστεί 1.420.000 ραντεβού, τα οποία -όπως διευκρίνισε- βρίσκονται σε σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των δόσεων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι ως το Πάσχα εκτιμά ότι θα υπάρχει ένα καλό « ποσοστό ανοσίας ειδικά στα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό».

Αποκάλυψε δε ότι σήμερα λάβαμε 112.000 δόσεις από την Pfizer, ενώ τις προηγούμενες ημέρες 24.000 δόσεις από την  Moderna και 90.000 από την Astrazeneca.

 Source link