Παρέμβαση Γ. Πατούλη για την τουριστική προβολή της Αττικής και άλλων Ευρωπαϊκών ΠεριφερειώνΗ πολύπλευρη αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος των Περιφερειών της Ευρώπης, είναι το θεμέλιο για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με προοπτική, ευδαιμονία και ανάπτυξη, τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε τηλεδιάσκεψη η οποία διοργανώθηκε, από το Γραφείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Επαρχίας Σιτσουάν της Κίνας, με τη συμμετοχή αδελφοποιημένων μαζί της, ευρωπαϊκών περιφερειών.


Την εκδήλωση συντόνισε ο Yang Shiming, διευθυντής του Τμήματος Τουρισμού και Πολιτισμού της Επαρχίας Σιτσουάν και την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε η Αθηνά Κολυβά, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού.

Η Περιφέρεια συμμετείχε στο πλαίσιο του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας που υπέγραψε με την Επαρχία Σιτσουάν τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ η τηλεδιάσκεψη διοργανώθηκε και με αφορμή τον εορτασμό του “2021: Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδος-Κίνας”.


Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης, επισήμανε πως το 2021 αποτελεί μία ευκαιρία για τις δύο χώρες “να εμβαθύνουν τις παραδοσιακές τους σχέσεις, να επιβεβαιώσουν τη φιλία των δύο λαών, να διευρύνουν τη συνεργασία τους και να διοργανώσουν δράσεις στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού”.

Σημείωσε ότι με την αδελφοποιημένη επαρχία Σιτσουάν έχουμε κοινό στόχο: να εκμεταλλευτούμε το προνόμιο του τουριστικού προϊόντος μας ως εργαλείο οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης, που θα φέρει πρόοδο και ευημερία στους πολίτες. Τόνισε δε πως για την Περιφέρεια Αττικής, η ενίσχυση του τουρισμού είναι βασικός άξονας του στρατηγικού σχεδιασμού μας.

Στο ζήτημα αυτό ανέφερε πως η Διοίκηση της Περιφέρειας με συντονισμένες ενέργειες θα καταστήσει την Αττική ως έναν από τους πλέον δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως, εστιάζοντας σε συνεργασίες για την ανάδειξη του θεματικού τουρισμού και κυρίως του τουρισμού Υγείας. Παράλληλα πρόσθεσε, αξιοποιείται κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή «για να επενδύσουμε στην ανάδειξη του πολιτισμού – αρχαίου και νεότερου – υλοποιώντας εμβληματικά έργα, τα οποία προσδίδουν ιδιαίτερη υπεραξία στο πολιτιστικό κεφάλαιο, το τουριστικό προϊόν αλλά και στην οικονομία της Αττικής μας».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Πατούλης τόνισε πως προτεραιότητα αυτή την περίοδο είναι η ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής Τουρισμού με στόχο να καταστεί απολύτως κατανοητό στους επενδυτές το στίγμα της Περιφέρειας Αττικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: ένας τόπος κοντά στα διάσημα ελληνικά νησιά, που αποτελεί παράλληλα μια ευρύτερη επενδυτική περιοχή με εξειδικευμένο δίκτυο ανθρώπινων πόρων. “Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως ο ρόλος των Περιφερειών στην διαχείριση της κρίσης και στην προσπάθεια ανάκαμψης στην μετά-covid εποχή, είναι καθοριστικός” υπογράμμισε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕSource link