Παρουσίαση ελληνικών επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη από τις 9 ώς τις 11 Οκτωβρίου

Αθήνα
Με τη συμμετοχή 15 εισηγμένων εταιρειών, 43 funds, 52 αναλυτών και με κλεισμένες 234 συναντήσεις, θα πραγματοποιηθεί από 9 έως και 11 Οκτωβρίου το ελληνικό Roadshow στη Νέα Υόρκη, με την υποστήριξη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Στο επίκεντρο θα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και στην αποστολή θα συμμετέχουν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μυταράκης, ο Γιάννης Εμίρης διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και ο Άρης Συγγρός, πρόεδρος του Invest in Greece.

Η ελληνική πλευρά θα δώσει έμφαση στην ενέργεια και το real estate, ενώ ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης, ανέφερε την ανάγκη υπεύθυνης ενημέρωσης των ξένων για το μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο που συντελείται στην Ελλάδα και τόνισε ότι η δημιουργία του Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη θεσμική έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές με ένα βασικό στόχο, την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στη διεθνή κοινότητα.

Ο πρόεδρος του ΧΑ Σωκράτης Λαζαρίδης τόνισε ότι θα αναδεiχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού χρηματιστηρίου που μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις.

Αυτά είναι η χαμηλή κεφαλαιοποίηση του ΧΑ σε σχέση με το ΑΕΠ (έξι φορές κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, και το γεγονός ότι η αξία των συναλλαγών στο ελληνικό χρηματιστήριο σε σχέση με την κεφαλαιοποίηση βρίσκεται κοντά στο μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Πηγή: In.gr