Προειδοποιήσεις Σρέντερ για τις συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης

Αθήνα
Για τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης προειδοποίησε ο τέως καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ.

«Η κατάρρευση του ευρώ θα σήμαινε ότι η ισοτιμία ενός γερμανικού νομίσματος θα εκτοξευόταν στα ύψη», τόνισε ο κ. Σρέντερ μιλώντας χθες σε εκδήλωση του πολιτικού ιδρύματος Friedrich Ebert στο Οσναμπρίκ.

«Θα ήταν ασύλληπτες οι επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης για την εξαγωγική μας οικονομία», διευκρίνισε ο τέως καγκελάριος, που δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον γενικό γραμματέα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ για τις δηλώσεις του περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Έχουμε πολλούς που πιστεύουν ότι για εσωτερικούς λόγους θα πρέπει να πουν κάτι. Έτσι ένα γενικός γραμματέας στη Βαυαρία θέλει να διασφαλίσει την δουλειά του βρίζοντας την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Εξάλλου, με  39%, το υψηλότερο ποσοστό από το 2008, προηγούνται οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL και το περιοδικό Stern.

Το κυβερνών κόμμα κερδίζει τρεις μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι φθάνουν στο 5%, ποσοστό που τους εξασφαλίζει οριακά την είσοδο στο Κοινοβούλιο.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και η Αριστερά χάνουν από μια μονάδα και περιορίζονται στο 26%, 12% και 7% αντίστοιχα. Σταθεροί στο 7% παραμένουν οι Γερμανοί Πειρατές.

Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας έρευνας, το 79% των ψηφοφόρων που επέλεξαν το 2009 τους Χριστιανοδημοκράτες είναι έτοιμοι να τους ξαναψηφίσουν, ενώ μόνο το 25% εκείνων οι οποίοι ψήφισαν τους Φιλελεύθερους παραμένουν σταθεροί.

Πηγή: in.gr